Не ги разбирам днешните жени…

Държат се студено, леко надменно и недостъпно дори. Обличат хубави дрехи, слагат тежък грим, но отвътре някак… не са хубави.

1
657

Обичат силно, но за кратко. Все ги е страх нещо да не се обърка и влизат във връзки със свити сърца. Пазят се като от огън, не се доверяват на никого, защото много пъти са разбивали сърцата им.

Държат се студено, леко надменно и недостъпно дори. Обличат хубави дрехи, слагат тежък грим, но отвътре някак… не са хубави. Кроят планове за връзките си, стратегии – сякаш ще завладяват държава. Не отговарят веднага, когато някой им пише. Свиват устни и прикриват емоциите си просто така. Правят се, че на заети и отказват срещи, за да бъдат по-интересни. Твърдят, че са навън и се забавляват, но всъщност стоят у дома и броят колко часове са минали и време ли е вече да върнат обаждането.

Не ги разбирам днешните жени…

Всички твърдят, че си търсят мъж, който да е добър. Но когато такъв се появи – изобщо не е интересен. Няма я драмата, няма го преследването, няма ги дългите разточителни и мъчителни разговори до 3 през нощта.

Истинската жена трябва да е цялата усмивка, нежност и доброта. Трябва да е умна, да говори бързо и да иска да разкаже целия си свят на човека, който ѝ е взел ума. Да приема срещи с трепет, да бъде винаги навреме и да няма нищо против да бъде глезена. Трябва да е мила, да целува нежно, да говори направо и да знае, че времето на другия има цена и тя никога не би си позволила да го изгуби просто така.

Истинската жена трябва да търси мъж, който да има добро сърце и думата му да тежи на мястото. Мъж, който умее да прегръща топло, да разсмива от сърце и да закриля. Мъж, който ще стане сутрин рано, за да направи закуска и ще те събуди с аромата на кафе. Който ще отиде до другия край на града, за да ти купи нещо сладко и ще се върне усмихнат и доволен, че направил е нещо, за да те зарадва.

И ако всичките “трябва” по-често се срещаха у хората, щяхме да виждаме много повече влюбени двойки, млади семейства, щастливи хора, които просто нямат търпение да споделят живота си един с друг.

Какво се обърка?