Изневярата ли? Никога няма да я разбера…

Истинската любов гради дом, гради семейство, върви напред, заета е с куп неща и няма време да се интересува от нищо друго.

0
174

И 100 години да живея, сигурна съм, няма да разбера що е то изневяра. И не, защото живея на друга планета, за щото душата ми е различна. И съм сигурна, че и при много други хора е точно така, както сега ще го опиша.

1. Да обичаш неподходящия, за да не си сам

Никога няма да разбера хората, които се събират просто ей така. Онези, които са изгубили вяра в любовта и усещат привличане, бегла топлина и някакви чувства все пак, но далеч, далеч… не и любов. И създават семейства, и имат деца и накрая се чудят как всичко се разпада. Когато няма любов, се появява изневяра.

2. Да искаш нова тръпка, но да не пускаш старата

Що за човек трябва да си, за да си си постлал живота на сигурно, да имаш до себе си някой – да не го искаш съвем, но и никога да не му даваш да си тръгне. Да търсиш чуждото, но и да знаеш, че вкъщи те чака топла вечеря, някой, на когото да си разкажеш деня и децата ти, които цял ден са те чакали. А, ти пак закъсняваш, защото бил си някъде другаде. И след 100 години, това най-малко бих го разбрала.

3. Да обичаш, да си обичан и пак да се препънеш

„Сбърках“, „Отдадох се на мига“ – по филмите все такива неща съм гледала, приятелките ми и те ме информират какви ги вършат хората наоколо. И аз недоумявам как можеш да обичаш, да си обичан безусловно и някаква мимолетна страст да погуби достойнството ти. Може би изобщо не си го имал? Вероятно е така.

Не знам, сигурно има още 100 вида изневери, причини и начини, по които това може да се случи. Но това, което аз знам, сигурна съм, че и много други мислят точно като мен е, че истинската ЛЮБОВ се усеща, пази се с цената на всичко и е високо, високо над калните избори на мнозина.

Истинската любов е тръпка, която цял живот не стихва – само към един човек, който за теб е целият ти свят. Истинската любов гради дом, гради семейство, върви напред, заета е с куп неща и няма време да се интересува от нищо друго.

Намирам истински смисъл и вдъхновение в това да извървиш целия си път с човека, който сърцето ти е избрало. Да създадете прекрасни деца, които да учите на първи стъпки, първи думички и да виждате в очите им обичта си един към друг.

Намирам истинско щастие в това да знам, че и човекът до мен мисли така. Че имаме безброй общи цели и мечти, чието сбъдване ще ни обедини, сплоти и ще ни накара да се обичаме още по-лудо.

Щастлива бих била само, ако пия кафето си всяка сутрин с един единствен човек. И така… завинаги!

За това… търсете любовта, не правете компромиси с нея и цял живот да я търсите, не се примирявайте с нищо по-малко от истинското. Заслужавате го!