7-те филма, които преобърнаха живота ми

Тези филми ще ви пленят - завладяващи и уникални истории, които трябва да гледате с любимия човек.

0
1204

Киното е невероятно изкуство, в което откриваш себе си и то открива теб в най-подходящите моменти в живота. Когато имаш много въпроси, често съдбата ти „поднася“ филм, който ти дава всичките отговори на света. Това са 7-те филма, които винаги ще обичам:

Не са подредени в специфичен ред, защото не бих могла да избера най-любим сред тях.

1. Шоуто на Труман (The Truman Show) 1998 г.

Oценка в IMDB: 8.1/10 – ‎844,405 гласа

Това е един невероятен филм, който честно казано започва малко объркващо и се чудиш какво толкова му е специалното, докато в един момент гледаш и не можеш да повярваш на това, което се случва на екрана. РАЗЛИЧЕН – с тази дума бих го описала, адски модерен и винаги ще бъде такъв. Филм за дитигатлното, докъде се бърка то в живота ни и как може да управлява всяка минута от ежедневието ни. Гледайте го в компания, за да може накрая да изкажете впечатленията си един на друг, а повярвайте ми – има какво да си кажете.

2. Животът е прекрасен (Life is Beautiful) 1997 г.

Oценка в IMDB: 8.6/10 – ‎557,876 гласа

Не мисля, че бих могла с думи да опиша силата на емоцията, която този филм ти дава. Една история за човешкото в едни нечовешки времена и безграничната обич на един баща към малкия му син. Няма и един път, в който да съм гледала този филм и той да не ме е развълнувал силно. Човешкото въображение е безгранично и този филм доказва това. Ако все още не сте го гледали, препоръчвам ви го от сърце!

3. Светлината между два океана (The Light Between Oceans) 2016 г.

⭐ Oценка в IMDB: 7.2/10 – ‎46,744 гласа

Има голяма вероятност никога да не сте чували за този филм. И аз не бях, докато един ден не потърсих нещо различно, което не съм гледала. Останах очарована, трогната и наистина изненадана как така никога не съм попадала на тази вълнуваща история. Филмът е пълен с обрати, неочаквани случки, които не се повтарят в никой друг филм. Много силен, много драматичен и истински.

4. Форест Гъмп (Forrest Gump) 1994 г.

⭐ Oценка в IMDB: 8.8/10 – ‎1,624,977 гласа

Всички ние имаме филми или книги, които знаем със сигурност, че са невероятни, но по някаква причина все още не сме се докосвали до тях. Ако и вие не сте го направили – то сега е моментът да се запознаете с Форест Гъмп. Един човек, който има златно сърце и умът е толкова различен, но толкова прекрасен от всичко, което сте виждали, че ще останете безумно трогнати. Вълшебен филм, направен по вълшебен начин.

5. Човек на име Уве (A Man Called Ove) 2015 г.

Oценка в IMDB: 7.7/10 – ‎39,631 гласа

Първо четох книгата и плаках, след това гледах филма – и отново се случи същото. Не съм влизала в света на европейското кино и съм много щастлива, че го направих именно с този филм. Много истинска история за любовта, която никога не умира, дори когато човекът, когото обичаш вече не е на този свят. Един дядо, който изглежда сърдит на целия свят, но всъщност притежаващ огромно сърце. Гледайте, гледайте, гледайте!

6. Предай нататък (Pay It Forward) 2000 г.

Oценка в IMDB: 7.2/10 – ‎107,533 гласа

„Предай нататък“ е история, която може да разстопи всяко сърце, колкото и трудно да е понякога. В свят, в който добротата се среща все по-рядко, този филм ще ви припомни за какво си струва да живеем и как винаги трябва да помагаме на другите, за да може този свят да продължава да съществува. Историята е наистина единствена по рода си, за това, ако все още не сте гледали – време е! А ако познавате филма – какво по-хубаво от това да го гледате отново!

7. В преследване на щастието (The Pursuit of Happyness) 2006 г.

⭐ Oценка в IMDB: 8/10 – ‎407,844 гласа

Човек не знае колко може да понесе на гърба си, докато съдбата не го изпита истински. Този филм ще ви накара да се борите за мечтите си така, както никога не сте го правили досега. Да видите, че хубавите неща в живота стават с много труд и дори целият свят да се опита да те спъне, ти трябва да намериш начин да се върнеш обратно на краката си и да започнеш отново да тичаш към мечтата си. Без думи… просто гледайте.